​CASESTUDY

Content Marketing

U  wilt toch ook relevant zijn?

Klantvraag

In verkoop merken we dat het geven van de juiste en relevante informatie die inspeelt op de behoefte van klanten en prospects een behoorlijke uitdaging is.

​Aanpak​

Eerst bepalen we de doelstellingen, of te wel wat willen we bereiken. Vervolgens stellen we samen met verkoop een groep van soortgelijke klanten samen. De value pitch of waarde propositie, dienst of product vormt het uitgangspunt. Op basis van de individuele belangen wordt per stakeholder de value pitch of propositie vertaald naar een kernboodschap om de interesse te wekken. In de contentmatrix leggen we vast welke boodschap met welke waarde voor welke stakeholder interessant is.

Met deze info wordt een content marketing campagne opgezet. De info speelt in op de behoefte van de klant en probeert met de juiste boodschap en inhoud op het juiste moment via het juiste kanaal de klant te verleiden, zonder dat je direct jouw product of dienst aanbiedt.


Contentdragers die ingezet worden zijn blog's, landingspages, White papers of video's e.a.

Kanalen waar langs de content gecommuniceerd worden, zijn die kanalen waarmee je de doelgroep ook echt kan benaderen. Denk aan LinkedIn, Email, landingspages, advertorials, en nog veel meer. 

​Resultaat

  • Onderscheidende en relevante boodschappen voor je klanten;
  • Verhogen van de interesse van klanten in bepaalde relevante onderwerpen;
  • Verleiden van klanten om uiteindelijk voor jou product of dienst te kiezen.