Cross-, up- en deep selling met visie en strategie

Vraagstukken in de markt

‘Wij hebben het gevoel dat de potentie bij onze klanten onbenut blijft, hoe verkrijgen wij dit inzicht?’ ‘Welke marktsegmenten zijn voor ons potentieel interessant voor het creëren van groei?’ ’Hoe kunnen wij op redelijk korte termijn onze omzet bij bestaande klanten verhogen?’ ‘Wat maakt ons onderscheidend?’ ‘Hoe creëren we een uitgangspositie om sales effectiever te laten functioneren?’
[twocol_one]

Onze visie

Markten zijn sneller volwassen en complex vanwege de toenemende concurrentie-intensiteit. Daarnaast hebben leveranciers te maken met snelle veranderingen, afnemende marges en een aanbod dat steeds meer op elkaar lijkt. Een uitdagende omgeving voor het behouden en werven van nieuwe klanten. De attractiviteit van een marktsegment, de winstgevendheid, groeipotentie en het strategisch belang van individuele klanten zijn belangrijke uitgangspunten voor het behouden en uitbouwen van uw omzet en winst. Op welke marktsegmenten en klanten richt u welke marketing- en salesinspanningen?

Een winnende strategie

Groei realiseert u bij bestaande en nieuwe klanten het meest eenvoudig met bestaande proposities. Het ontwikkelen, positioneren en verkopen van nieuwe proposities heeft een hogere kans van slagen bij bestaande klanten. Vervolgens kunt u overgaan tot het werven van nieuwe klanten.
Samen met uw medewerkers ontwikkelen en implementeren wij een effectieve marketing- en sales strategie. Welke markten zijn qua attractiviteit nu en in de toekomst van belang? Allereerst analyseren we uw positie en die van de concurrent in verschillende marktsegmenten. Vervolgens definiëren we de marketing- en salesinspanningen op basis van de marktpotentie, uw ambities en strategie. Naast het definiëren van ‘waar’ en ‘hoe’, is het ook van belang te bepalen wat uw onderscheidend vermogen is. Waarom kiest een klant voor uw organisatie en niet voor de concurrent? De marketing- en salesstrategie vertalen we vervolgens, met u, naar de organisatie en de medewerkers.
[/twocol_one][twocol_one_last]

De resultaten

  • omzetgroei bij bestaande en nieuwe klanten;
  • betere share of wallet per klant;
  • verbeterde focus op strategische en winstgevende klanten;
  • continuïteit in omzet en marge;
  • optimale aansturing van marketing en sales met hoger rendement als resultaat;
  • betere opbouw salesfunnel; targets zijn eenvoudiger te definiëren en te realiseren.

Voor wie is het bestemd?

Het ontwikkelen en implementeren van een effectieve marketing- en salesstrategie is geen sinecure. Wij begeleiden hierbij management, marketeers, sales, business consultants en een ieder die een rol heeft in de definitie en implementatie van de marketing-en sales strategie.

Wat maakt het ontwikkelen en implementeren van een marketing & sales strategie samen met John D. Eisenfelt uniek?

  • Al op korte termijn benut u het potentieel van bestaande klanten beter.
  • Het klantaandeel wordt uitgebouwd met nieuwe proposities. Dit vormt de basis voor het werven van nieuwe klanten.
  • Middelen en resources worden ingezet voor de juiste klanten waardoor het rendement van uw marketing-en salesorganisatie aanzienlijk wordt vergroot.
[/twocol_one_last]