Rogier Vos

Partner

Focus Samen de weg naar groei vormgeven en samen groei versnellen. De basis hiervoor ligt in waardecreatie voor alle stakeholders; voor uw klant en zijn klanten. Rogier richt zich hiervoor op de ontwikkeling van een gedreven en effectief opererende sales- en marketingorganisatie.
Expertise Ontwikkelen van een (multi-level) marketing- en salesstrategie op basis van waardecreatie, transitie van product selling naar value selling, gestructureerd innovatiemanagement dat leidt tot co-creatie met klanten, ontwerpen en implementeren van toolkits voor salesteams inclusief CRM-oplossingen en dashboarding, (interim) salesmanagement, coaching, business development en bovenal ‘mouwen opstropen’.
Markten (maak)industrie, gezondheidszorg, facilitair, private equity.
Motto ‘If opportunity doesn’t knock, build a door.’

Waarde creëren begint bij het kennen van je klanten en hun (latente) behoeftes. Wanneer die in beeld zijn, komt het samenspel tussen sales, operatie en innovatie op gang. Dit leidt tot succes en geeft plezier, dat is de drijfveer van Rogier.

ERVARING

[twocol_one]
  • Groeien in omzet en marge door samen met klanten te innoveren en waarde te creëren in hun primaire  processen

Een facilitaire dienstverlener in de gezondheidszorg, wilde autonoom en door overnames versneld groeien. De private equity aandeelhouder had waardecreatie voor ogen om op basis daarvan een succesvolle exit te realiseren. Rogier heeft de salesteams en operatie getransformeerd van de facilitaire dienstverlener. Hij heeft ze in staat gesteld om samen met klanten nieuwe vormen van dienstverlening te ontwikkelen waardoor een vergroting van de omzet en verbetering van de winstmarge is gerealiseerd. Door kennis van de DMU en op basis van een succesvolle multi-level sellingstrategie werden de belangen van meer stakeholders gediend en zijn duurzame relaties opgebouwd. In combinatie met het opzetten van goed contractmanagement is een langdurige winstgevende klantenbase gevormd. Resultaat: een succesvolle exit-strategie van de private equity partij en een goede toekomst voor de onderneming.

  • Verkoopstrategie van een internationale partij in de maakindustrie transformeren van product gerichte verkoop naar consultative selling

Een internationale fabrikant en dealer in de industrie wilde uit de ‘commodity trap’ door onderscheidend te worden van concurrenten, en door marges te bestendigen of te verbeteren. De achterliggende private equity partij wilde het bedrijf zichtbaar waarde laten creëren. Als interim managing director heeft Rogier de klantenbase geanalyseerd, een reorganisatieplan opgesteld, klant- en gebiedsfocus aangebracht en het plan geïmplementeerd. Daarbij heeft hij de belangen van alle stakeholders in een goede balans gediend; van klanten, medewerkers, ondernemingsraad, group management en aandeelhouders. Het bedrijf is in korte tijd succesvol verkocht aan een nieuwe internationale investeringsmaatschappij, mede op basis van de bereikte waardecreatie.

[/twocol_one][twocol_one_last]
  • CRM implementatie die leidt tot grip én werkplezier

Een grote facilitaire dienstverlener wilde met een gemeenschappelijk CRM-systeem een meer effectieve en integrale marktbenadering realiseren. Doel: voorkomen dat meerdere salesorganisaties een zelfde klant bewerken zonder integraal plan of zelfs zonder op de hoogte te zijn dat collega’s dezelfde klant bewerken. Voor Rogier stond als business process owner een grondige, maar vooral ook praktisch implementatie voorop, die direct na de start zorgde voor een effectief gebruik van de mogelijkheden van het systeem. Een constante ‘hart beat’ in de salesorganisatie heeft bijgedragen aan focus, grip maar ook vrijheid voor het salesteam. Onderweg, op de werkplek of in salesmeetings wordt nu als vanzelfsprekend gewerkt vanuit het CRM-systeem. Door de organisatie actief te betrekken in het ontwerp en de uitrol ontstond natuurlijk draagvlak. Als resultaat zijn operatie en finance integraal verbonden met de activiteiten van sales en worden kansen maximaal benut.

Volg Rogier op LinkedIn

Logo LinkedInRogier Vos
[/twocol_one_last]

Leave a Comment: