Walter Kienhuis

Walter KienhuisPartner

Focus Het begeleiden van klanten bij de transformatie van een aanbodgedreven naar een meer klantgerichte organisatie. Hierdoor bouwen zij aan duurzame relaties die uiteindelijk positief bijdragen aan de groeidoelstellingen van hun organisatie.
Expertise Ontwikkeling en implementatie van marketing- en salesstrategieën, ontwikkeling value propositions, transformatie van product georiënteerde proposities naar proposities gericht op klantwaarde, implementeren van verkoopmethodieken, salesmanagement, coaching, teamontwikkeling en leiderschap.
Markten Pharma en gezondheidszorg (cure en care).
Motto ‘Buiten de gebaande paden vind je het spoor naar succes.’

Ervaring

[twocol_one]
  • Waardeproposities definiëren en transformeren: van product georiënteerd naar klantgericht

Een ziekenhuis wil een shift maken van een aanbodgedreven dienst en zorgverlening, naar een meer vraaggerichte benadering van de patiënt. Walter heeft samen met de opdrachtgever de doelgroepen bepaald en de waardeproposities gedefinieerd voor onder andere intensivisten, verpleegkundigen op de IC-afdelingen van ziekenhuizen. Kern van de opdracht: het maximaliseren van de waarde voor de patiënt, resulterend in het beste resultaat tegen de beste prijs.

  • Herpositionering portfolio vanuit klantperspectief

Een internationaal beursgenoteerde producent van implantaten, wil toegang krijgen tot belangrijke stakeholders in de gezondheidszorg. Walter heeft de sales- en marketingafdeling geholpen de organisatie en het portfolio vanuit klantperspectief te positioneren. [/twocol_one][twocol_one_last]Het aangaan van een strategisch partnership, vormde daarbij het uitgangspunt. Hiertoe zijn de behoeften van  aangesloten partners (maatschap orthopedie,  raad van bestuur ziekenhuis, producent implantaten) gedefinieerd en uitgewerkt.  Met als vertrekpunt: de vraagstukken en verwachtingen van de klant in plaats van de ´features´ en ´functions´ van de producten. Nadat de sterktes van de organisatie en het portfolio zijn geformuleerd, is in samenspraak met genoemde partners een vertaalslag gemaakt naar de te leveren klantwaarde.

Sinds deze transformatie heeft de producent toegang tot belangrijke stakeholders. En is daardoor beter in staat om in te spelen op individuele behoeften. Resultaat: de producent is prefered supplier geworden.

Volg Walter op LinkedIn

Logo LinkedIn Walter Kienhuis

[/twocol_one_last]