Marketing Analytics op orde

Organiseer de Marketing Analytics zodat je de juiste klant met de juiste propositie te bereikt. Met Marketing Analytics draag je bij aan de business.Met goede data maak je het verschil.

Marketing transformatie: marketing communicatie wordt digital marketing

Data en analytics

Van data
naar inzicht

​Digital Strategy

Van ambitie naar Digital Strategy

​Waarde proposities

Van product naar waarde denken

​​Digitaal aanwezig

​Goede website met goede content

​​Interesse

Meer bezoekers

op je website

​Leads

​Creëer campagnes die  ​verleiden

​Conversie

Richt digitaal advies
en verkoop in

​Onboarding

Bereik excellente
klant ervaringen

​Marketing automation​ inrichten

Wat

Wat is het vraagstuk
dat we oplossen

Vaak wil je van alles, maar de data is niet op orde. Waar begin je? Soms moet je werken met de data die je hebt. Dat zie je dan terug in je resultaten. Teveel niet geaccepteerde e-mail-adressen van je klanten of moeilijk kunnen voorspellen hoe de omzet er volgende maand uitziet. Of te weinig goede leads waar je wat mee kan.

Hoe

Hoe lossen we het vraagstuk op

De Marketing Analytics op orde start met de basis op orde. Heeft de data de juiste structuur. Kan je makkelijk bij alle bronnen. Hoe ziet je data-lake er dus uit. Na het structureren ga je van data interpreteren en de juiste strategische beslissingen nemen. Parallel start je al met de eerste campagnes voor gekozen doelgroepen. De data ga je verder verrijken met het digitale gedrag van je klanten en andere verrijkingsinfo, zodat je nog gerichter de campagnes kan uitvoeren. Je gaat het gedrag analyseren, met klantprofielen werken en uiteindelijk ook voorspellen.

Resultaat

Wat levert het je op 

Stap voor stap beter zicht in je data, je klanten en wat je er mee kan. Goede strategische keuzes en effectievere marketing campagnes. Uiteindelijk levert het meer kwalitatieve leads op en winstgevende omzetgroei. 

​​Marketing Analytics op orde?

​​Laat je inspireren door succesvolle cases voor o.a. het op orde krijgen van je data, het vertalen van data naar strategische inzichten en het inrichten van een intelligence afdeling? Bel of mail ons vandaag nog voor advies!